Kako izbrati pravo velikost prstana?

Kako izbrati pravo velikost prstana?

Pri določitvi ustrezne velikosti prstana si lahko pomagate na različne načine. Predstavljamo vam jih spodaj. Najboljši in najlažji je vsekakor 1. način.

1.način: Prstanu, ki se vam odlično prilega, izmerite njegov notranji premer ter ga pomnožite z 3,14. Tako dobite obseg prstana - mera, na podlagi katere kupujete prstane tudi v naši spletni trgovini Lepoticka.si.

 2. način: Natisnite približno desetcentimetrski merilni trak, ga izrežite in ovijte okoli prsta, da se tesno prilega najširšemu delu vašega prsta. Nato zlepite konca, odrežite odvečen del traku in tako nastali prstan nataknite na prstanec oz. na tisti prst, na katerem nameravate nositi prstan. Če se vam ob tem papir ne pretrga, je mera prava.

3. način: Odrežite približno 15 cm kos neraztegljive vrvice, jo ovijte okoli prsta na mestu, kjer boste nosili prstan ter označite vrvico na mestu, kjer se njena konca stikata. Odrežite odvečen del vrvice in ga zavrzite. Tisti del vrvice, ki ste ga ovili okrog svojega prsta, pa izmerite s pomočjo ravnila. Če imate nekoliko širše členke, je dobro dodati vsaj kakšna 2 mm, da boste prstan lahko brez težav snemali.

  Pri določanju velikosti prstana upoštevajte tudi sledeče:

  • obseg prstov se tekom dneva in v odvisnosti od temperature spreminja - obseg prsta naj bi bilo najbolje določati ob koncu dneva in ob nekoliko toplejših dnevih
  • pri širših modelih prstanov se priporočajo nekoliko večje številke
  • če ste med dvema številkama, je zaradi bolj udobnega nošenja priporočljivo izbrati večjo številko.

  Ste še vedno v dvomih glede izbire številke?

  Pišite nam na info@lepoticka.si in z veseljem si bomo vzeli čas za vas, da skupaj poiščemo pravo velikost prstana za vas :)

  na začetek strani
  Dodano v košarico
  Dodajanje v košarico ni uspelo
  izdelek je bil uspešno dodan na seznam želja!